Blog - Autovakantie met de hond - Autobench.be
De autobench specialist - Alle info over autobenches

Autovakantie met de hond

  • Geplaatst op
  • Door Mark

Gaat u binnenkort met uw hond op autovakantie naar Italië, Frankrijk, Oostenrijk of Zwitserland? Een autovakantie kan erg vermoeiend zijn voor uw hond. Autobench.be zorgt er graag voor dat u en uw hond een veilige en comfortabele autovakantie hebben. Daarom hebben wij een aantal tips en adviezen voor u samengesteld.

Voorbereiding: Hond mee op autovakantie

Wanneer u de hond meeneemt op autovakantie dient u zich voor de reis goed voor te bereiden. Zo dient u vooraf op de hoogte te zijn van de laatste wet- en regelgeving van uw vakantiebestemming. In een aantal landen is bijvoorbeeld het gebruik van een autobench verplicht gesteld.

Hond mee op vakantie binnen Europa:

  • Neem het hondenpaspoort van uw hond mee
  • Uw hond moet een tatoeage of chip hebben
  • Uw hond moet diverse inentingen hebben gekregen (hondsdolheid, kennelhoest, e.d.)


In sommige landen worden strenge quarantainemaartregelen getroffen voor het invoeren van honden. Als u naar Finland, Ierland, Malta of het Verenigd Koninkrijk op vakantie gaat, dient uw hond een parasietenbehandeling te ondergaan. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar een dierenarts of de ambassade van het betreffende land.


In welke vakantielanden is een Autobench verplicht?

In een aantal Europese landen bent u verplicht om een Autobench aan te schaffen, wanneer u een hond in de auto vervoert. Autobench.be heeft voor u de meest populaire auto vakantie bestemmingen op een rijtje gezet (onder andere Frankrijk, Duitsland, Italië en Oostenrijk).

Bekijk hier in welke Europese landen een autobench verplicht is.


Veilige vakantie met mijn hond

Autobench.be heeft een uitgebreid assortiment aan autobenches. Met een autobench kunt u uw hond veilig en comfortabel in uw auto vervoeren. Zeker wanneer uw hond een langere tijd in uw auto zit, is het voor de hond fijner om een eigen plekje te hebben. Sommige honden kunnen fel reageren op het verkeer door te gaan blaffen of heen en weer te lopen. Dit kan voor de bestuurder erg gevaarlijk zijn omdat u continue wordt afgeleid. Autobench.be adviseert dan ook een autobench aan te schaffen wanneer u een lange autovakantie gaat maken met de hond.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »