Blog - IATA transportbox - Autobench.be

IATA transportbox

  • Geplaatst op
  • Door Mark

Alle informatie en verschillende producten die voldoen aan de IATA richtlijnen kunt u vinden bij autobench.nl.

Met de IATA transportbox wordt u bij de meeste vliegmaatschappijen toegelaten in het vliegtuig. IATA staat voor International Air Transport Association.

 

IATA stelt de volgende eisen aan de kennel waarin u uw huisdier wilt vervoeren:

- De kennel moet zijn gemaakt van glasvezel of hard plastic.


- Wielen moeten zijn verwijderd. Wanneer de kennel inklapbare wielen heeft dienen deze ook te worden  verwijderd of met tape worden vastgezet.


- Het deurtje moet beschikken over een centraal vergrendelsysteem dat het slot zowel aan de boven- als aan de onderzijde vergrendeld.


- De scharnieren en de sluitpennen van het deurtje moeten aan de boven- en onderzijde ten minste 1,6 cm boven of onder de horizontale rand van de deuropening uitsteken.


- De 2 helften van de kennel moeten met bouten en moeren aan elkaar zijn vastgeschroefd. Andere montagesystemen zijn niet toegestaan.


- Uw huisdier moet met de kop omhoog rechtop kunnen staan zonder de bovenkant te raken, zich kunnen omdraaien en met gemak kunnen liggen.- In de kennel moet een deken, een krant of ander obsorberend materiaal liggen. Stro is niet toegestaan.


- De kennel moet voorzien zijn van 2 lege vaste voerbakken, of van 1 bak met 2 compartimenten voor eten en water.
 

De IATA reisbenches kunnen bij enkele modellen voorzien worden van een wielenset. Dit biedt extra comfort om uw hond ook op de luchthaven makkelijk te kunnen vervoeren. De transportboxen zijn voorzien van zeer goede ventilatie en zijn door het materiaal erg hygiënisch.


Let op; vraag altijd bij uw luchtvaart maatschappij, aan welke maten uw transportbox moet voldoen.
Er zijn maatschappijen die afwijkende maten hanteren. In Nederland is Transavia een bekende maatschappij die afwijkende maten hanteert.

 

Maten IATA transportbox

Er zijn verschillende afmetingen leverbaar van de IATA transportboxen. Hieronder vindt u alle transportboxen die IATA zijn goedgekeurd.

 

Denkt u aan uw stickers die op de box geplakt moeten zijn.
U vindt ze hier

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »