Blog - In welk land is een autobench verplicht? - Autobench.be

In welk land is een autobench verplicht?

  • Geplaatst op
  • Geplaatst in autobench

Bent u van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Italië, Duitsland, Spanje of Zwitserland en wilt u graag uw hond meenemen? In sommige Europese landen bent u verplicht om uw hond vast te vervoeren in uw auto door middel van een bench of gordel. Dit geldt ook voor de landen waar u met uw auto doorheen reist. Dus neemt u uw hond mee op autovakantie naar Oostenrijk of Italië, wees dan bewust van het feit dat deze regeling ook geldig is in Duitsland.

Een autobench of hondengordel is in een aantal Europese landen verplicht gesteld, omdat er in het verleden veel onveilige situaties zijn ontstaan door huisdieren in de auto. Een autoreis kan voor uw hond erg stressvol zijn. Hierdoor kan uw hond erg fel reageren op het verkeer en onverwachts door de auto heen rennen of springen. Zonder autobench of gordel kan dit erg onveilige situaties veroorzaken, voor uzelf en voor uw hond.


Voorkom onveilige situaties met een autobench

Hond veilig in de autoWees verstandig en voorkom onveilige situaties op de weg. Met de autobenches van Autobench.be kunt u uw hond veilig en comfortabel vervoeren in uw auto. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan autobenches, geschikt voor ieder type auto en hond. U kunt de autobench veilig vastzetten door het gebruik van onze straps en door het gebruik van kan uw hond aangenamer liggen.

Autobench is verplicht

Bent u benieuwd in welke Europese landen uw hond in een bench vervoerd moet worden? Autobench.be heeft voor u een lijst opgesteld met landen waarin u uw hond vastgezet in de auto moet vervoeren. Door op deze link te klikken, kunt u een geschikte autobench vinden voor uw auto.

Autobench verplicht in Duitsland

In Duitsland geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven van ongeveer €50,-.

Autobench verplicht in Frankrijk

In Frankrijk geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven.

Autobench verplicht in Italië

In Italië geldt de regel dat er één hond in uw auto vervoerd mag worden mits deze de bestuurder niet hindert. Het is verplicht in Italië om twee of meer honden te vervoeren in een autobench, reiskennel of achter een hondenrek.

Autobench verplicht in Nederland

In Nederland geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen.Op grond van deze regels is het verplicht in Nederland om een hond veilig te vervoeren. Daarom adviseren wij om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren. Voor het niet veilig vervoeren van een hond kan een boete worden gegeven.
( gebeurt eigenlijk nooit alleen bij ongevallen of bijna ongevallen)

Autobench verplicht in Spanje

In Spanje geldt ook de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Zwitserland

In Zwitserland geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Polen

In Polen mag u uw hond niet op de voorstoel van uw auto vervoeren (ook niet met hondengordel). Verder geldt in Polen de wet dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waaronder ook een huishier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vormen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Oostenrijk

In Oostenrijk geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Denemarken

In Denemarken geldt de regel dat de bestuurder niet gehinderd mag worden tijdens het rijden en dat lading (waarover ook een huisdier valt) het zicht van de bestuurder niet mag hinderen en geen gevaar mag vomen. Vandaar dat wij adviseren om honden in autobenches, reiskennels of achter hondenrekken te vervoeren.

Autobench verplicht in Nederland

De wetgeving in Nederland geeft duidelijk aan dat goederen nooit de bestuurder mag hinderen. In de Nederlandse regelgeving wordt een hond ook als een goed gezien. Autobench.be adviseert daarom ook uw hond per bench te vervoeren. Zo voorkomt u onveilige situaties en kan uw hond comfortabel mee in de auto. 

Autobench niet verplicht

Voor de overige Europese landen gelden momenteel nog geen regels omtrent het vervoeren van een hond in de auto.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »