Blog - Koelmat voor honden - Autobench.be

Koelmat voor honden

  • Geplaatst op
  • Door Mark

Een koelmat of koeldeken kan uw hond helpen af te koelen in de zomer. De temperaturen in Nederland kunnen zomers tot tropische hoogte stijgen. Honden zoeken met dit warme weer al snel de schaduw op, omdat zij snel last hebben van warmte. Extreme inspanningen en stresssituaties kunnen ook voor een verhoogde lichaamstemperatuur zorgen. Het kopen van een koelmat kan uw hond helpen om op een veilige manier af te koelen. Een koeldeken kan gebruikt worden in een autobench, hondenbench of los voor in de woonkamer, tuin of caravan.

Koelmat hond

Koelmat voorkomt oververhitting bij honden

Bij een hoge temperatuur in de zomer is het voor een hond moeilijk om de lichaamstemperatuur te controleren. Oververhitting kan al snel optreden en is een groot gevaar voor de hond. Een hond kan namelijk niet zweten en moet zijn lichaamstemperatuur omlaag brengen door te hijgen. Daarnaast helpt het ook als de hond water drinkt of zich in het water bevindt.

Een andere manier om de lichaamstemperatuur van uw hond te verlagen, is het gebruik van een koelmat of koeldeken. Honden kunnen op dit koeldeken of mat liggen, waardoor de lichaamstemperatuur op een veilige en verantwoorde manier verlaagd wordt. Afhankelijk van het soort koelmat kan de temperatuur tussen 6 & 12 graden verlaagd worden.

Koelmat voor honden

De koelmat voor honden is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kunnen ook voor katten, konijnen of andere huisdieren gebruikt worden. Er zijn verschillende soorten koelmatten voor honden verkrijgbaar.

Er zijn koelmatten die u eerst in het water of in de vriezer moet leggen, wij van autobench vinden dat niet de meest veilige koelmatten omdat zeker als de matten uit de vriezer komen er risico op (brand/ vries wonden is) wij adviseren dan ook om koelmatten te gebruiken die gevuld zijn met een veilige en zelfkoelende gel die wordt geactiveerd als uw hond op de mat gaat liggen. De mat hoeft niet eerst in koud water, de koelkast of diepvries, de mat is direct gebruiksklaar!

Hieronder vindt u dergelijke koelmatten:

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »