Reizen met uw hond naar Zwitserland, - Autobench.be
De autobench specialist - Alle info over autobenches

Reizen met uw hond naar Zwitserland,

  • Geplaatst op
  • Door Mark

Reizen met uw hond naar Zwitserland,

Zwitserse vlagGaat u op vakantie naar Zwitserland of komt u door Zwitserland onderweg naar uw bestemming? Dan is het belangrijk om de wetten en regelgeving te kennen van Zwitserland met betrekking tot het reizen met honden.

Lees voordat u op reis gaat met uw hond, onderweg bent in Nederland of naar een bestemming in een land binnen de EU dit artikel met algemene informatie.

Wetten en regelgeving in Zwitserland

Zwitserland behoort niet tot de Europese Unie. Hier gelden de Europese regels en voorschriften voor het vervoeren van gezelschapsdieren niet. De landen om Zwitserland behoren wel tot de EU, dus als u hier doorheen reist dient u zich aan de Europese voorschriften als aan de specifieke regels van dat land te houden.

Identificatie, als u Zwitserland betreedt dient u uw gezelschapsdier bij de grens te identificeren, ondanks dat Zwitserland geen lid is van de EU accepteert het wel het EU-paspoort voor gezelschapsdieren als identificatie. Verder is het verplicht om uw dier gechipt te hebben.

Vaccinaties, uw hond dient aantoonbaar ingeënt te zijn tegen rabiës, hierbij geldt ook dat als u een periode overgeslagen heeft of als het de eerste keer wordt dat er een wachttijd van 21 dagen geldt voordat uw vaccinatie geldig wordt verklaard.

Puppy’s, honden jonger dan 3 maanden hoeven niet ingeënt te zijn tegen rabiës, wel dienen deze altijd in gezelschap te zijn van de moeder van het dier welke wel aantoonbaar ingeënt dient te zijn tegen rabiës. Is of kan de moeder niet aanwezig zijn, dient u een schriftelijke verklaring te hebben van uw dierenarts dat de moeder ingeënt is en de puppy(‘s) niet in contact zijn geweest met dieren die mogelijk besmet waren met rabiës.

In de auto, het is verboden om hond(en) zo te vervoeren dat ze een afleiding of gevaar kunnen vormen voor u of het andere verkeer. Dit houdt in dat uw hond altijd vervoerd dient te worden in een bench of achter een hondenrek. Hier wordt niet streng op gecontroleerd, maar mocht u wel een controle krijgen kunnen de boetes oplopen tot €500,00.

Specifieke rassen, honden met gekorte oren en staart zijn verboden Zwitserland in te brengen. Er kan een uitzondering op de regel worden gemaakt met betrekking tot kort verblijf. De douane bepaalt of uw hond aan de criteria voldoet.

Aanlijnen/muilkorf, het verschilt per rayon in Zwitserland of het verplicht is uw hond aan te lijnen en/of te muilkorven in het openbaar. Informeer hiernaar bij de lokale autoriteiten.

Verkoop, voor de verkoop of verhandelen van gemeenschapsdieren gelden commerciële regels, lees deze voordat u een huisdier koopt of verkoopt.
Commerciele regels EU
Commerciele regels buiten EU

Advies

Het is aan te raden om als u met uw hond(en) naar Zwitserland reist om uw hond te vervoeren in een geschikte bench of achter een hondenrek in uw kofferruimte. Daarnaast dient u altijd een muilkorf bij u te hebben, deze is in bepaalde rayons verplicht en ook in bepaalde landen waar u doorheen kan reizen richting Zwitserland. Lees ook de regels voor de doorreis landen.

Let op: regels gelden ook als u op doorreis bent!

Reist u door een ander land onderweg naar Zwitserland?

Bekijk hier de specifieke regels voor de volgende landen:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »