Vliegen met uw hond en Brussels Airlines - Autobench.be

Vliegen met uw hond en Brussels Airlines

  • Geplaatst op
  • Door Mark

Vliegen met uw hond en Brussels Airlines

Brussels Airlines

 

U en uw hond willen met Brussels Airlines reizen. Aan welke voorwaarden moet u voldoen.

Wij zetten alles even kort op een rijtje voor u.

Dieren in de cabine

Reizen met uw huisdier in de cabine met Brussels Airlines is mogelijk maar is afhankelijk van de beschikbaarheid en moet tijdens de boeking aangevraagd en betaald worden. De kosten die in rekening worden gebracht zijn €50 per enkele vlucht binnen Europa en €70 per enkele vlucht voor intercontinentale vluchten (december, 2018). Deze prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen.

In de cabine worden er maximaal 2 tassen toegelaten, meer dan 2 tassen kunnen worden toegelaten indien deze zich niet bij elkaar bevinden. Om de beschikbaarheid na te kijken voor de vlucht kunt u contact opnemen met het Service Centre van Brussels Airlines.

Dieren die worden toegelaten in de cabine

Wat betreft kleine huisdieren worden alleen honden en katten toegelaten die inclusief reistas (die onder de stoel voor de passagier past) niet meer dan 8kg wegen. Wat betreft assistentiedieren worden alleen blindengeleidehonden, begeleidingshonden voor doven of slechthorende en assistentiehonden toegelaten. Deze mogen gratis meereizen in de cabine zonder beperkingen op gewicht en grootte.

Let op! Vogels, vissen, konijnen en knaagdieren zijn niet toegestaan in de passagierscabine van Brussels Airlines vluchten. Deze dieren mogen alleen als cargo vervoerd worden.

Brussels Airlines accepteert geen huisdieren in de cabine of in het ruim voor vluchten naar het Verenigd Koninkrijk. Alleen katten, honden en fretten zijn toegestaan op de vluchten van Brussels Airlines naar Londen Heathrow onder het UK Pet Travel Scheme als deze als cargo getransporteerd worden. De eigenaar van het huisdier is verantwoordelijk voor het naleven van alle regels waaraan het huisdier moet voldoen om het Verenigd Koninkrijk te mogen betreden onder het UK Pet Travel Scheme. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: [email protected]

Wandelwagens voor huisdieren moeten ingecheckt worden als onderdeel van uw bagage en kan niet worden vervoerd als handbagage. Wanneer de wandelwagen de gratis toegelaten bagage overschrijdt, zijn de tarieven voor extra bagage van toepassing. Je moet de wandelwagen laten inchecken en laten opbergen in het ruim, je mag de wandelwagen niet gebruiken in de luchthaven.

 

Toelatingsvoorwaarden

Het dier:
- Moet schoon, gezond, ongevaarlijk en geurloos zijn.
- Mag niet jonger dan 12 weken zijn (16 weken voor de VS).
- Mag andere passagiers niet storen.
- Moet vooraf worden geboekt via het Service Centre.
- Dieren in de cabine moeten tijdens de volledige vlucht in een zachte, lekvrije en geurvrije tas zitten.
- Moet volledig in de gesloten tas blijven gedurende de hele vlucht.
- Zwangeren dieren op voorwaarde dat men een certificaat van de dierenarts heeft met vermelding dat het dier fit genoeg is om te vliegen en dat er geen kans op bevalling is tijdens de vlucht.

De tas voor dieren in de cabine moet:
- Schoon, lek- en geurvrij zijn.
- Voorzien zijn van zachte kanten zodat die volledig onder de voorgaande stoel past. De lengte x breedte x hoogte mag in totaal niet groter zijn dan 118 cm.
- Voorzien worden door de passagier.
- Maximaal 1 tas per passagier. Twee volwassen dieren zijn toegelaten in dezelfde tas indien de dieren elkaar reeds kennen en indien ze het totale maximum gewicht van 8kg niet overschrijden, inclusief de tas. Maximaal 3 dieren, die tot 6 maanden oud zijn en uit hetzelfde nest komen, zijn in dezelfde tas toegelaten indien ze het totale maximum gewicht van 8kg niet overschrijden, inclusief de tas.

Passagiers die met een huisdier reizen, mogen niet op de volgende plaatsen zitten:
- Bij de nooduitgang.
- Op de eerste rij van een vliegtuig met een smalle romp.
- Op korte afstand van elkaar.

 

Transportboxen geschikt voor Brussels Airlines:

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »